
در این پست قصد داریم تا به بررسی اجزای کنترلی که DAW کنترلر بهرینگر x touch one در اختیار کاربر قرار میدهد بپردازیم و سعی بر آن خواهیم داشت تا در طول زمان با بروزرسانی و معرفی امکانات و آپدیت های جدید این وسیله شگفت انگیز همراهان تصویرگر را مطلع سازیم.
اجزا X TOUCH ONE و کاربرد آنها :

۱- اینکدر
اینکدر تعبیه شده بر روی دستگاه کاربرد های متعددی دارد که در حالت کلی به دو روش عمل میکند . اول اینکه این اینکدر میتواند جهت برنامه ریزی دستگاه مورد استفاده قرار گیرد و با انتخاب مد های مختلف به صورت پیشفرض با نرم افزاری هایی همچون ادوب ادیشن ، پرو تولز و … ارتباط بر قرار کند و دوم اینکه میتوان از طریق نرم افزار های واسط همچون MIDI2LR وظیفه تغییر یک پارامتر خاص را (مثلا کنتراست) محول کرد .

و حتی حرکت بیین لایه های یه طرح فتو شاپ یا ترک های یک پروژه در ادیشن یکی از ماموریت های بسیار کاربردی است که می توان به اینکدر محول نمود .
۲-نمایشگر گرافیکی
نمایشگر گرافیکی همزمان هم میتواند با انگدر در ارتباط باشد و شما را از برنامه پیش فرض در حال اجرا مطلع کند هم میتواند پارامتری را که خود تعریفکردهاید به صورت انلاین به شما نمایش دهد (مثلا اوپاسیتی)
۳- کلید های میانبر دارای برنامه(دو منظوره)
این کلید ها در دو حالت قابل استفاده هستند . اول اینکه شما اگر از برنامه های پیش فرض در حال استفاده هستید، این کلید ها هم شما را با وضعیت در حال انجام امور از قبل تعریف شده همچون Mute بودن کانال ، Solo بودن و … از طریق بکلایت (روشنایی -روشن و خاموش بودن حالت تعریف شده ) مطلع می سازد و هم می توانید با فشردن هر کلید مد مورد نظر را تاگل کنید (مثلا اگر Mute کانال فعال است آنرا غیر فعال کنید یا اگر Solo غیر فعال است آنرا فعال کنید )
دوم اینکه شما می توانید ماموریت خاصی را به تک تک این کلید ها محول نموده و از وضعیت آنها مطلع شوید (مثلا سیو کردن پروژه و یا وضعیت view یک لایه در فتو شاپ و …)

4- فیدر موتورایز
این قسمت یکی از هیجان انگیز ترین قسمت های این دستگاه بی نظیر است . از خصوصیات بسیار بارز این فیدر موتور دار بودن و حساس به لمس بودن آن است به طور مثال شما می توانید اپاسیتی لایه ها را به فیدر و انتخاب لایه ها را به به انکدر بسپارید .
با چرخاندن انکدر و تعویض فکوس لایه ها فیدر متناسب با اپاسیتی لایه به صورت خودکار در جای خود قرار خواهد گرفت و و با بالا و پایین کردن فیدر اپاسیتی لایه تغییر خواهد کرد .
یا شما اگر در ادوب ادیشن فیدر را به مستر گین مرتبط سازید هر لحظه که فیدر را لمس میکنید به صورت خودکار مستر گین در نرم افزار فوکوس خواهد شد و شما به راحتی می توانید گین مورد نیاز خود را با دقتی بسیار دقیق تغییر دهید .

5- نشانگر بار گراف
شما میتوانید بار گراف را جهت اطلاع از وضعیت پارامتری خاص مثل یک میتر میکسر تعریف نمائید . (مثلا به عنوان میتر مستر میکس یا در لایت روم به عنوان نشانگر کالر تمپرچر و با انتخاب هر فریم میزان کالر تمپرچر را در یک نگاه متوجه شوید)
یا شما میتوانید بار گراف را به عنوان نشانگر محل فیدر تعریف کنید .
در کل استفاده از این قسمت نسبت به نیاز و خلاقیت شما انعطاف پذیر است .
6-نمایشگر های 7-SEGMENT
شما میتوانید هر اطلاعاتی که برایتان ضروری است را بر روی هر یک از نمایشگر ها تعریف کنید و دیگر جهت تنظیمات دقیق و هم لول کردن آنها با هم به نقاط مختلف مانتیور خیره نشوید و در نهایت از خستگی کار کردن های بلند مدت جلوگیری نموده و از افزایش بازدهی خود در زمان مشابه لذت ببرید .
7- کلید های فانکشن
این کلید ها همچون کلید های میانبر قبلی عمل می کنند با این تفاوت که و ظیفه خاصی در برنامه های پیشفرض برایشان تعریف نشده و نحوه بهره بردن از این کلید ها کلا به خلاقیت و نیاز کاربر بستگی دارد .
8و 9 – این کلید ها نیز همچون کلید های میانبر اشاره شده در بند 3 بوده و تنها تفاوت آنها در وظایف تعریف شده در برنامه های پیشفرضشان می باشد .
10- شاتل و قفل شاتل
شاتل یکی از جذاب ترین و کاربردی ترین اجزای DAW کنترلر Behringer مدل X touch One و X-Touch است .
با شاتل شما میتوانید با دقتی فوق العاده در تایم لاین نرم افزار هایی همچون پریمیر و … حرکت کنید و یا وظیفه Zoom in و Zoom out در فتو شاپ را به آن بسپارید و حتی می توانید اندازه قلم را با آن تغییر دهید و با کلید مجاور میتوانید شاتل را فعال و غیر فعال کنید تا در حین کار به اشتباه در پارامتر های شاتل تغییر ایجاد نکنید و از کاهش سرعت کار خود جلوگیری کنید .

11- کلید های چهار طرفه و کلید تغییر وضعیت عملکرد آنها
فرقی نمی کند شما یک عکاس هستید یا یک تدوینگر فیلم ، یک طراح هستید یا یک تدوینگر صدا
شما میتوانید کلید های 4 طرفه را همچون کلید های اریی کی برد جهت حرکت استپ به استپ استفاده نمائید و یا با فشار دادن کلید تغییر وضعیت به مقادیر بسیار ریز تایم لاین یا پروژه خود را زوم و واید کنید .
12- جک ورودی برق دستگاه
انرژی مورد نیاز دستگاه x touch one توسط یک آدابتور 9 ولت جریان مستقیم تامین می شود .
13- USB HUB
جهت اتصال دستگاه های جانبی احتمالی یک هاب USB دو پورت بر روی دستگاه تعبیه شده است .
شما میتوانید انواع تجهیزات دیگر مورد نیاز خود را از طریق هاب x-touch one به رایانه خود وصل کنید و دیگر نگران کم بودن پورت های usb رایانه خود نباشید .
این قابلیت مخصوصا برای افرادی که با لب تاپ به انجام کار های خود می پردازند بسیار کاربردی است .
14- پورت USB
جهت اتصال به رایانه x-touch one مجهز به یک پورت usb type B است .
15- جک پدال پایی
اگر کلید ها و دیگر اجزای x-touch one برایتان کافی نیست و یا میخواهید علاوه بر دستانتان با استفاده از پاهایتان هم کار خود را پیش ببرید، می توانید با اتصال یک پدال پایی به این قسمت هرچه بیشتر در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید .
16- جای قفل ضد سرقت
اگر نگران این هستید که مبادا ظاهر فریبنده x touch one دزدان و مراجعین ناخلف تان را وسوسه کند میتوانید با تهیه یک قفل فروشگاهی و اتصال آن به این قسمت مانع دزدیده شدن یاور دیجیتالی خود شوید .
دانلود های مرتبط
آموزش آپدیت X TOUCH ONE