داستان خدماتی متمایز که کارگشا بود
در دهه 70 حضور یک عکاس حرفهای در جشنها (مخصوصا جشن های عروسی) بسیار مرسوم بود. اکثرا این گونه مراسمات از ساعات اولیه ظهر آغاز میشد و تا پاسی از شب و گاها تا صبح ادامه داشت. در صنعت عکاسی آن زمان هم امکان رویت عکس گرفتهشده قبل از ظهور فیلم و چاپ عکس از آن امکان پذیر نبود. از طرفی بدلیل مکانیکی بودن تجهیزات و عوامل بسیار دیگر بسیار پیش میآمد که تصویر بدرستی ثبت نشود و یا کلا ثبتنشود و یا در اثر خرابی پنهان تجهیزات یا خطایانسانی فیلم مورد استفاده که فوق العاده حساس به نور بود دچار نور دیدگی گردد. ( به اصطلاح بسوزد )
حال شما این را هم در نظر بگیرید که جشن فقط یکبار در طول زندگی یه شخص یا یک زوج اتفاق میافتد و عکس تنها وسیله ثبت آن خاطره در آن برهه از زمان است.
وحالا تعهدی که یک عکاس حرفه ای نسبت به مشتری خود دارد (که بهترین خاطرات مشتری را با بهترین کیفیت ثبت کند) را در نظر بگیرید. در واقع با چنین اوصافی به هر دلیلی عکس قابل استفادهای به دست مشتری نرسد یک فاجعه احساسی و کاری محسوب میشود.
نو آوری تصویرگر با داشتن دستگاه ظهور سریع فیلم در آن برهه از زمان ایده ای بود که به ظهور شبانه روزی معروف گردید.
در دهه 70 یک مسئول فنی ماهر و یک متصدی به صورت 24 ساعته و سه شیفت در تصویرگر حضور داشتند. عکاسان با اتمام هر حلقه فیلمی که عکاسی کردهاند سریعا آنرا به تصویرگر ارسال می کردند تا قبل از اتمام مراسم ظهور شده و نتیجه کار مشخص گردد.
اگر مشکلی بود مجددا صحنه های جشن عکاسی شود و احیانا اگر تجهیزات مشکلی داشت بر طرف یا تجهیزات تعویض شوند. در آن برهه از زمان این نوآوری کوچک و این خدمات به ظاهر ساده بسیاری از مشکلات عکاسان و مشتریان را حل می کرد .
داستان دو دستگاه رویایی چاپ عکس
دستگاه چاپ مدل 720 فوجی
در دهه های 60 و70 شمسی فقط ماشین آلات چاپ عکس سایز کوچک اجازه فروش به ایرانی ها را داشتند و چاپ عکس در سایز بزرگ فقط به صورت دستی میسر بود چون ماشین آلات چاپ سایز بزرگ بدلیل داشتن تکنولوژی بالا در آن زمان و تحریم های آن زمان اجازه فروش و ورود به ایران را نداشت .
در واقع در آن برهه زمانی داشتن دستگاه چاپ سایز بزرگ رویایی دست نیافتنی برای صاحبان لابراتوار و فعالان این صنعت در ایران بود .
این رویا با تحقیقات حضوری مرحوم پورصفرقلی در نمایشگاههای آلمانی (نمایشگاه دوسالانه فتو کینا ) و ایجاد یک ارتباط بین وارد کنندگان ایرانی و دلالان دستگاه های دست دوم ژاپنی به تحقق پیوست و با ترفندی جالب دستگاه چاپ سایز بزرگ 720 فوجی به نام قطعات یدکی دستگاههای چاپ سایز کوچک فوجی وارد ایران شد و مجددا در ایران به روی هم سوار شده و نصب و شروع بکار کرد .
دستگاه چاپ عکس دیجیتال فرانتیر
در اواخر دهه 70 و اوایل 80 شمسی عکاسی دیجیتال به جهان معرفی گردید و مجددا داستان تکنولوژی روز و تحریم در عرصه چاپ عکس رنگی تکرار شد. ولی اینبار دیگر امکان استفاده از ترفند قبلی وجود نداشت. ردیابیهای سازمان خزانه داری آمریکا بسیار دقیق تر و حریص تر شده بود ولی باز این رویا نیز دست نیافتنی باقی نماند و اینبار مرحوم پورصفرقلی با مدیر عامل فوجی آن زمان پزدنت اوهنیشی وارد مذاکره ای جالب بدین مضمون شد که “ما سیاست مدار نیستیم و نزدیک به 30 سال است که نماینده فوجی در شهر خودیم و تحریم ها هیچ ربطی به ما و صنعتمان ندارد” و اوهنیشی نیز در آن جلسه قول داد تا راهی برای فروش 10 دستگاه frontier 330 به نمایندگان ایران بیابد و نهایتا با دریافت یک “دستورالعمل استثا از تحریم ” اینبار در سال 1382 آخرین تکنولوژی روز وارد ایران و در تصویرگر بکار گرفته شد اما داستان به اینجا ختم نشد .
دستگاه خریداری شده از ژاپن ظرفیت بسیار محدودی داشت و جوابگوی ترافیک مشتریان نبود ولی دیگر راهی هم در آن زمان برای خرید دستگاه دیگری نبود و باز نبوغ تصویرگر مشکل را به طریق دیگری حل کرد .
اینبار با تاسیس یک لابراتوار در حومه بروکسل بلژیک یک دستگاه frontier 550 از فوجی ژاپن به مقصد بروکسل خریداری شد و پس از نصب توسط تکنسین های ژاپنی ، مجدد توسط تکنسین های ایرانی تکه تکه شد و در قالب قطعات یدکی مورد استفاده frontier 330 به آدرس تصویرگر ارسال گردید و باز تصویرگر بهترینها را برای مشتریانش فراهم نمود .
داستان یک شعار تبلیغاتی
تصویرگر با شعار کیفیت اتفاقی نیست شناخته می شود .
در سال 1992 مرحوم پورصفرقلی پس از دریافت دیپلم کنترل کیفیت لابراتوار چاپ عکس رنگی از انستیتو فوجی توکیو ، شعاری جدید بر روی تابلو و تراکت و پاکت های تصویرگر نقش بست و آن شعار معروف “کیفیت اتفاقی نیست ” بود ولی داستان به همین جا ختم نشد و این شعار تبدیل به هدف و سیاست کلی تصویرگر شد تا به امروز .
کنترل های شیمیایی حلال ها ، تنظیمات دوره ای تجهیزات ، کنترل سلامت مواد اولیه ،تاسیس انبار نگهداری موارد اولیه با استاندارد های واقعی و ده ها و صدها اقدام بزرگ و کوچک نتیجه دنبال کردن این هدف شد که در تصویرگر واقعا کیفیت اتفاقی نیست و حاصل علم و دانش و تلاش و کوشش تک تک اعضای آن است .
داستان یک عکاسی به سبک جدید
در سال 1384 با مرسوم شدن عکاسی دیجیتال تصویرگر پیشرو با فن آوری روز ،نیز منطقه را با این تکنولوژی جدید آشنا کرد
و با تاسیس واحد عکاسی جدیدترین و پیشرفته ترین تجهیزات آن زمان را برای تحقق این مهم خریداری ورانهدازی نمود
و با آموزش پرسنل مجرب ، مجهز ترین آتلیه عکاسی آن زمان راراهندازی کرد
که پس از گذشت سالها همچنان جدید ترین دکور ها و تجهیزات جهت آپدیت واحد عکاسی خریداری می گردد
و کماکان پرسنل جهت بکارگیری جدید ترین نرم افزار ها و تجهیزات آموزش دیده و به مشتریان محلی خدمات رسانی می نمایند .
داستان ایده ای که خالقش نتوانست شوکوفایی اش را ببیند
گروه هنری تصویرگر
در سال 1396 با اضافه شدن دستگاه لارج فورمت به مجموعه تجهیزات به روز تصویرگر و با تغییر ماهیت عکس از ابزاری صرفا جهت ثبت خاطرات و اتفاقات به ابزاری جهت استفاده در طراحی و اجرای دکوراسیون این بار تحقق بخشیدن به ایده ای جدید به اهداف تصویرگر اضافه شد و آنهم ایجاد گروهی هنری جهت طراحی و تولید ملزومات دکوراتیو ارائه عکس به صورت هم مکانیزه و هم دستساز بود .
در جهت تحقق این ایده تصویرگر مکان مناسب را مهیا نمود و تجهیزات مورد نیاز یک به یک انتخاب ، خریداری و نصب گردید و پس از آن پرسنل و هنر مندان مورد نیاز شناسایی و استخدام گردیدند. و پروسه آموزش پرسنل و شروع بکار واحد جدید کلید خورد اما متاسفانه مرحوم عظیم پورصفرقلی در 27 اسفند ما 1397 به صورت ناگهانی به رحمت خدا رفتند و شکوفایی آخرین ایده خود را ندیدند .
گروه هنری تصویرگر در ابتدا با راهندازی خط تولید آلبوم های اختصاصی (به اصطلاح عامیانه آلبوم ژورنالی ) کار خود را در اواسط سال 1397 آغاز نمود و پس از آن در سال 1398 به ترتیب تولید شاسی عکس ، تولید فریم ، تولید شاسی کریستالی ، تولید آلبوم های عمومی ، تولید پاسپارتو و نهایتا تولیدات اختصاصی دستساز خود همچون جعبه خاطرات و مکعب خانواده و …. را به سبد کالایی و فعالیت های خود افزود .
هم اکنون با گذشت سالها و شکوفای روز افزون گروه هنری تصویرگر هنوز هم ؛ تک به تک اعضای تصویرگر خود را متعهد به اهداف سکاندار سفر کرده خود می دانند و به این مهم معتقد و متعهد هستند که کیفیت اتفاقی نیست و حاصل علم و دانش و تلاش و کوشش جز به جز یک واحد تولیدی ایست و هر شخص در هر پست و هر مرحله از تولید ، خود را متعهد به رهبر نوآور خود می داند ولو که ایشان در جهان باقی هستند .
از گیلان تا آذربایجان و از کوچکترین رو ستاها تا کلان شهر ها تصویرگر با عکاسان و مشتریان تعامل دارد
در طی سالها تصویرگر با تکیه بر اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود و تحقق آنها توانسته است از گیلان تا آذربیاجان غربی را به صورت مویرگی خدمات رسانی کند و با تجهیز ناوگان اختصاصی خود سفارشات مشتریان خود را در محدوده مذکور به صورت تحویل در محل به انجام برساند .
در بقیه محدوده ها تصویرگر با بهره گیری از ناوگان های حمل مرسولات عمومی و شرکتهای خصوصی همچون شرکت ملی پست و تیپاکس و … سفارشات مشتریان را به نحوه احسن انجام داده و تحویل می نماید .
کرونا یک بلای جهانی و تولّد یک ایده
با پدیداری پدیده منحوسی بنام بیماری کرونا (پاندمی کرونا ) و احساس اهمیت پیشبرد کسب کارها در فضای مجازی و بر بستر اینترنت و از طرفی به گوش رسیدن جملات آموزشی همچون “مشتری از شما عکس میخره و کالا تحویل میگیره ” و یا ” اینستا گرام به کسانی اجازه پیشرفت میده که محتوای باکیفیتی ارائه میدهند “و … این ایده به ذهن مدیران جدید تصویرگر رسید که در وضعیت کنونی رسالت مجموعه ای همچون تصویرگر می تواند این باشد که به بقای کسب کارها به واسطه ورود آنها به فضای مجازی کمک کند و این سر آغاز تولد یک ایده جدید بود بنام استودیو تولید محتوا تصویرگر …
و همچنان ادامه دارد